Turisticka-organizacija-opstine-mali-idjos

Salaš Katai - Mali Iđoš

salas katai

Salaš Katai je počeo sa radom 1995. godine i danas može da obezbedi prenoćište za osamdesetoro gostiju. Sobe su sa 2, 4, 5 ili 8 kreveta. Dve prostrane trpezarije mogu da posluže 180 gostiju. Na prostoru salaša nalazi se i amfiteatar (pogodan za održavanje konferencija) sa kapacitetom od 200 ljudi, a za razonodu posetioca, tu su više dobro opremljenih i bezbednih igrališta, kao i seosko dvorište sa domaćim životinjama. U dogovoru sa domaćinima mogu se organizovati raznovrsne aktivnosti: upoznavanje sa domaćim životinjama, jahanje konja i magaraca, vožnja kočijom sa konjskom zapregom, izrada ručnih radova raznim tehnikama, zanimljivi kvizovi. U zavisnosti od godišnjih doba mogu se organizovati pešacke ture, prikupljanje lekovitih biljaka ili klizanje i sankanje.

Tokom proleća i jeseni nudimo program za jednodnevne izlete i za škole u prirodi za učenike od prvog do četvrtog razreda, dok leti organizujemo kampove za osnovce (Engleski kamp, Likovni kamp, Eko kamp, Kamp starih zanata). Vrata su nam otvorena tokom cele godine za razne susrete, konferencije, seminare.

U selu se nalazi Muzej pekarstva gde naši gosti mogu da posete postavku, ili da se sami oprobaju u pravljenju lokalnog slatkog specijaliteta zvanog ’kürtöskalács’ (kurtoškolač); a izleti se mogu organizovati i na jezero koje je pogodno za kupanje i za pecanje. Oni koji su zainteresovani za tradiciju, mogu da posete postavku Kuće starih zanata.
Srdačno očekujemo sve ORGANIZOVANE, UNAPRED ZAKAZANE GRUPE dece i odraslih koji žele da se odmore i zabave.

Kontakt:

Tel: 024/ 4 731 222

Mob: +381 62 8338 545

web: Salaš Katai